Restauracja dworek

 

Nasz Dworek, to wspaniałe miejsce na mapie miasta. Przedwojenny dworek, w otoczeniu zabytkowego ogrodu, w sercu rzeszowskiego śródmieścia.

 
październik
26 '16

Dieta dukana, czyli jak schudłam 10kg!

Dieta dukana, czyli jak schudłam 10kg!

(...) Moja historia jest zapewne podobna, lub chociaż choć trochę zbliżona do życiorysu nie jednej kobiety - zawsze czułam się niekomfortowo z powodu nadprogramowych kilogramów. Nigdy nie byłam przesadnie pulchna, lecz te 5-6kg byłoby idealną liczbą powodującą radość po jej zrzuceniu.Próbowałam licznych diet - sokowa, warzywa, bananowa, czekoladowa, jabłkowa.. Niestety, albo efektu nie było wcale, albo był, ale znikomy, ponieważ zrzucony balast wracał w zastraszającym tempie.Pewnego dnia trafiłam na bloga dziewczyny, która polecała nie znaną mi dotychczas dietę - dietę dukana. Choć nie byłam przekonana, czy rozpoczęcie nowej diety to nie syzyfowa praca, postanowiłam, że zaryzykuję ten ostatni raz. I co (...)

Kategorie: catering, gastronomia, żywienie

 
maj
27 '16

Miód naszym przyjacielem

Miód naszym przyjacielem

(...) Zastosowania miodu w kuchni są niezliczone i to tylko od nas zależy, gdzie skończy się granica naszej wyobraźni. Jest to spowodowane ilością produktów, które w połączeniu z miodem tworzą niezapomniane smaki, ale też tym, że rodzaje miodów są przeróżne i każdy z nich możemy wykorzystać w inny sposób. Zaczynając od poranku, miód pszczeli możemy wykorzystać do posłodzenia porannej herbaty czy też dodać do owsianki, jaglanki i każdego śniadania, z którego chcemy zrobić bardziej syty oraz wartościowy posiłek. Miód zawiera bardzo dużo węglowodanów oraz cukrów prostych, które powodują w nas uczucie sytości i zaspokajają nasz głód. Miód możemy wykorzystać również do obiadu, robiąc sos słodko-kwaśny do potraw bądź też łącząc go z kurczakiem. Miód możemy wykorzystać również w przygotowaniu deseru. Miodem możemy zastąpić cukier, razem z cytryną i gorącą wodą zrobić idealny wywar podczas walki z przeziębieniem, wykorzystać do stworzenia naturalnego masła orzechowego bądź też (...)

Kategorie: jedzenie, żywienie